XI Festival Hivernacle ⊛ Vilafranca del Penedès ⊛ Abonaments 2024

Viernes 1 de Marzo de 2024

01-03-2024

Inicio: 22:00

Hivernacle a l'Auditori - Av. Catalunya, 15, 08720 Vilafranca del Penedès

XI Festival Hivernacle ⊛ Vilafranca del Penedès ⊛ Abonaments 2024

⊛ XI Festival Hivernacle • Abonaments 2024


Celebrem el 10è Aniversari! Perquè 11 edicions són 10 anys!


Després d'una 10ª edició espectacular obertura de celebracions del 10è aniversari i, superant per primera vegada les 1000 persones, amb un estat de salut immillorable, més múscul i unes xifres engrescadores, sempre amb la sostenibilitat per davant, arriba la 11ª edició de l'Hivernacle, com sempre amb les propostes més singulars i originals del panorama musical que tenim aquí, a casa nostra!


Enguany volem celebrar els 10 anys de l'Hivernacle, amb una edició d'obertura, la que va ser l'anterior, per la porta gran transformant Vilafranca del Penedès, per un cap de setmana, en la capital musical d'hivern del país. I és que alguna cosa passa amb l'Hivernacle... Un any més amb les presentacions més esperades i interessants del país, moltes novetats, després d'haver acollit edicions memorables amb les actuacions de Mishima, Pau Vallvé, Delafé, Ferran Palau, El Petit de Cal Eril, Maria Hein, Anna Andreu, Núria Graham, Joan Miquel Oliver, Albert Pla, Elle León, Intana, Steve Folk, B1N0, Mazoni, The New Raemon, Matthew Paul Buttler (EUA), Joana Serrat, Joan Colomo, Bofirax, Carlota Flâneur, Nico Roig, Enric Montefusco, A Singer Of Songs i grans descobriments que no han deixat a ningú indiferent.

I ara sí, aquí teniu les primeríssimes confirmacions per aquesta 11ª edició "11 edicions són 10 anys" de l'Hivernacle amb artistes com Cala Vento, Paul Fuster, Joana Serrat, Guineu, Erin Hyvin i més propostes que anirem publicant els propers dies!


PRIMERES DATES XI FESTIVAL HIVERNACLE


> 1/03 GUINEU + CALA VENTO + DJS

> 2/03 PAUL FUSTER + JOANA SERRAT + DJS

> 3/03 ERIN HYVIN


GUINEU


On la paraula POP s'escriu en majúscules. Guineu posa l'accent a les guitarres i imprimeix ritmes urgents en un indie pop en català amb actitud riot girl, el nou #cuquitrash que beu del punk dels 80s, la new wave dels 90s i el pop dels primeríssims 2000's. Cançons que arriben al cor; a la vegada divertides i surrealistes, innocents, dolces i nostàlgiques, que en pocs anys han anat consolidant l'artista com una de les propostes més interessants i amb més personalitat de l’escena musical catalana del moment. Ha enregistrat un àlbum debut titulat ‘Forats negres’, ha cantat amb Rufus T. Firefly arran de guanyar el concurs Movistar+ Rookies, compta amb col·laboracions com Joan Colomo, signà la cançó de l’any amb “Putu Any” (finalista del Premi Cerverí 2021 a la millor lletra de cançó) i fou artista confirmada al Primavera Sound 2022. El 2023 Guineu presenta el seu nou disc ‘Una sacsejada’, una col·lecció de cançons rodones a base de melodies precises, sense floritures ni cap nota de més en un garbuix d’influències que van del so guitarrero dels 90s, el synth pop dels 80s i les darreres tendències de la música global.


CALA VENTO


Des de que van començar a composar junts l'any 2014, en Joan i l'Aleix han publicat trenta-vuit cançons en diversos formats (singles, LP's, EP's etc.). La seva música fins ara s'ha caracteritzat per la immediatesa, la força i la intensitat emocional de qui viu apassionadament i es veu afectat més del compte pels dubtes d'una generació sense futur. 

Cala Vento, però, tenen la capacitat de transmetre optimisme i alegria des d'una posició aparentment fatalista. Després de diverses gires de llarg a llarg d'Espanya i Mèxic, la banda ha aconseguit una gran comunió amb un públic transgeneracional que comparteix els mateixos dubtes i angoixes de què parlen les seves cançons. Aquest podria ser un resum força precís de la carrera de Cala Vento però, segurament, ens quedem sense una part essencial de la banda; Joan i Aleix fan i desfan a la seva manera, sense més pretensions que ser sincers amb ells mateixos i cuidar al màxim els seus passos com a grup.


PAUL FUSTER


Paul Fuster publica un nou EP set anys després del seu darrer disc. "Organ-ism" concepció a la redempció és una recopilació de quatre cançons on es retrata el cicle de vida d'un idil·li, ‘Organisme, concepció a la redempció’. Paul Fuster, el carismàtic i escorredís cantautor americà de pares catalans, una llegenda que treu a la llum noves cançons, pràcticament després d'estar set anys desaparegut. "Organisme, concepció a la redempció" és un E.P de 4 cançons en què es retrata el cicle de vida d'un idil·li. Cada un dels quatre moviments conté una il·lustració meticulosament dissenyada per aconseguir unes poderoses dinàmiques que ens transporten a una capacitat d'expressió poc comuna, esquivant obvietats, buscant i plasmant formes únicament seves. Com és habitual, en la majoria dels seus treballs, les quatre peces han estat gravades, produïdes i interpretades íntegrament pel mateix autor, demostrant una enorme i personal habilitat per teixir un so i un univers particular.


JOANA SERRAT


La cantautora catalana Joana Serrat retorna amb "Hardcore From The Heart", el cinquè àlbum de la seva flamant discografia. Serrat es serveix del llibre de la sexòloga Annie Sprinkles –del mateix títol-, per a dur a terme un viatge introspectiu que, a través de les seves lletres i música, confronten a l’osonenca davant d’un reflex de sí mateixa, davant d’una imatge conformada de clarobscurs. “Dels forts vents i tempestes que han colpejat aquests boscos, n’ha quedat una terra erma que difícilment pot retenir a una bèstia salvatge com jo” (Wild Beast).

“Hardcore From The Heart" és un viatge emocional que parteix de la pèrdua i desemboca en l’acceptació. La temàtica del treball és la presa de consciència sobre la dificultat d’abastar un ideal de vida, de l’abisme del desequilibri creat entre la vida existent i la vida idealitzada. El dol que se’n desprèn és una emoció latent que trobem al llarg de tot el disc i és, alhora, el motor principal d’aquesta recerca davant la realitat que s’imposa. “No puc quedar-me a la superfície. Saps que necessito submergir-me més. Perquè, si tot s’esfondra, ¿quin sentit té viure així? Sempre he volgut arrelar però del cert, és que mai he sentit terra ferma. Per què continuo somniant amb tu?” (These Roads). Serrat plasma el seu dolor a través de tot el nou repertori de manera explícita i detallada. D’aquí a la referència a l’obra de Sprinkle: per una banda, la figura de la pornografia com un referent il·lustratiu categòric i metafòric de la realitat obscena; per l’altra, la importància d’allunyar tot prejudici i barrera a l’hora d’enfrontar-se a aquesta exploració.

Amb un material tant sensible entre les mans, Joana Serrat va pensar de manera intuïtiva amb la figura del seu amic, l’enginyer i productor Ted Young (Kurt Vile, Sonic Youth) com a refugi i còmplice a qui poder confiar aquestes noves composicions.


ERIN HYVIN


I tancarem l'Hivernacle al Claustre dels Trinitaris amb Erin Hyvin!

Les històries que explica l'Erin a través de les cançons es barregen amb sons eteris i creen universos onírics reflexos de les seves vivències que un dia tambe van ser somnis. Somnis que s'entrellacen amb la realitat... 

Erin vol que les seves cançons connectin amb l’imaginari de qui les escolti, convertint-se així ella en la banda sonora de les seves il.lusions. No us ho perdeu, serà un concert molt especial!

Hazte con tus entradas para el evento.
Comprar entradas