Lunaria: Sylvaine (solo) + Ulmus (duo)

Sábado 15 de Junio de 2024

Inicio: 18:30

Espai Barberí (Olot, La Garrotxa) - Carrer Marià Vayreda 23

Lunaria: Sylvaine (solo) + Ulmus (duo)

La noruega Kathrine Shepard, al capdavant del seu projecte Sylvaine, forma part de la nova fornada d’artistes que, aportant nous punts de vista i noves sensibilitats, han renovat el món de les músiques fosques i el metal del segle XXI liderat per veus femenines. 

Juntament amb companyes de generació com Chelsea Wolfe, Emma Ruth Rundle o Anna von Hausswolff, Sylvaine enarbora l'estàndard de les músiques que beuen a parts iguals tant de la tradició i l’espiritualitat de països nòrdics com del metal i rock gòtic de les darreries del segle XX, on paisatges ambientals i distorsió s’encreuen de manera natural, creant mons únics i especials que fan que cada recital seu sigui un petit ritual entre artista i públic.

Presentarà -en un format íntim i poc habitual de veure- adaptacions de temes dels seus quatre LPs i les cançons del seu últim EP Eg Er Framand, on aprofundeix en el folklore de la seva terra i en la seva llengua materna, el noruec, per primer cop protagonista en detriment de l’anglès.

Ulmus és el projecte en solitari de Xavi Forné, reconegut cartellista de concerts sota la marca Error! Design i músic de dilatada trajectòria en l’underground d’aquest país. Des del hardcore iniciàtic d’Amunike Lehendakari a principis dels 2000 fins a la densitat del doom metal instrumental de Mälammar a dia d’avui passant pel postrock de Syberia o Carontte, poques són les vies que no ha explorat i que evidencien l’aspecte polièdric del personatge. 

En aquest cas, Ulmus (nom llatí de l’om) neix el 2013 com a teràpia arran d’una agorafòbia i ens mostra la seva faceta més íntima, on hi busca llum en períodes de foscor. Amb l’acompanyament d’Elías Egido (eh!, Standstill) al contrabaix, la guitarra de Forné vesteix melodies delicades i suaus dinàmiques que s’intercalen amb moments d’intensitat i explosió.

Havent compartit escenari amb noms referencials de l’escena com Amenra, Mono o Sangre de Muérdago, el seu últim treball és light/darkness, on hi destaquen la col·laboració de la mateixa Sylvaine a “Ritual”    


El concert serà a l'espai Barberí, antiga foneria artística i actualment seu de l'estudi d'arquitectura RCR Arquitectes (Premi Pritzker 2017). L'aforament és molt limitat, serà un concert íntim i únic.


Organitza: Col·lectiu LUNARIA
Espai: RCRarquitectes

portes: 18:30
inici: 19:00

No tolerarem actituds masclistes, feixistes, xenòfobes i/o homofòbiques a qualsevol gènere.

Hazte con tus entradas para el evento.
Comprar entradas