Cantera Forastera | Dinar popular Rubrifolkum

Sábado 2 de Marzo de 2024

02-03-2024

Inicio: 14:00

Cases Carrer Miquel - Carrer Miquel, 63-65. 08830 Sant Boi de Llobregat

Cantera Forastera | Dinar popular Rubrifolkum

Dinar popular del Rubrifolkum amb la Cantera Forastera

Dissabte 2 de març de 2024 - Cases Marianao | 14:00 h

"Cantera vol dir ganes de cantar i això és el que tenim. Tenim ganes de recuperar l’hàbit de cantar i fer-ho amb comunitat."

A part de gaudir d'un àpat popular cuinat amb amor i dedicació per persones vinculades a la Fundació Marianao, a la taula també trobaràs un cançoner. A més hi haurà 2 músics (que ja veureu que s'assemblen força) que, entre plat i plat, ens acompanyaran per cantar plegades cançons populars, de taverna i del Baix Llobregat.


La Cantera | és un projecte que neix a Esplugues de Llobregat impulsat per persones de diverses entitats, que s'uneixen per recuperar el vell costum de cantar plegats al voltant d'una taula, tot recuperant antigues cançons de tradició oral dels Països Catalans provinents de l'Obra del Cançoner Popular i d'altres de més modernes, però també d'arrel tradicional. La Cantera celebra les seves cantades habitualment a l'Ateneu Popular i a L'Avenç Centre Cultural, les dues entitats que hi col·laboren més estretament i per primera vegada creuen el riu per col·laborar amb el Rubrifolkum.

Els músics: Quedem en Paus | Hi ha qui els confon, fins i tot, qui es pensa que només n'hi ha un. Per resoldre dubtes, fa uns anys, Pau Vinyoles i Pau Benítez van crear Quedem en Paus, un grup de versions per cantar i fer festa. Quines cançons? Les de totes la vida, les que ens sabem tots, les que ens fan feliços. I és que per passar una bona vetllada amb un flabiol, un acordió i moltes ganes de cantar n'hi ha ben prou.

L'Àpat: Dinar solidari | El dinar popular és solidari i és que des de la Fundació Marianao s'ha creat un grup que participarà a la ja tradicional Traiwalker, una caminada de 100 kms que es fa per equips i que destina els donatius de la inscripció a emergències humanitàries causades pel canvi climàtic.

A més a més, la Fundació Marianao és una entitat molt consolidada a Sant Boi i concretament al barri de Marianao, on s'hi duen a terme molts projectes de caire social.Acompanyen i empoderen a petits, joves i adults perquè siguin protagonistes de la millora de les seves vides i del seu entorn. I alhora lluiten perquè Sant Boi sigui una comunitat organitzada, cohesionada i inclusiva, capaç de fer front a les dificultats i superar les situacions de desigualtat, tot treballant per la construcció d’una ciutadania crítica i compromesa.

L'àpat inclou: crema de carbassó, botifarra amb seques (amb opció vegana), pa amb tomàquet i pa de pessic.

També hi haurà barra amb altres begudes.13a edició del Festival Rubrifolkum de Sant Boi de Llobregat, el Tradicionàrius del Baix Llobregat.

29 de febrer, 1 i 2 març de 2024 | @rubrifolkum | N'HI HA PER LLOGAR-HI CADIRES!

Hazte con tus entradas para el evento.
Comprar entradas